Hutspot opent café in Amsterdam

Conceptstore Hutspot opent in april een café naast zijn eerste winkel in Amsterdam. Daarnaast gaat de tweede eigen winkel in december open, laat storemanager Sarah van Rij weten aan RetailNews.

Hutspot opende ruim een jaar geleden de deuren aan de Van Woustraat. Een pand naast de winkel staat sinds die tijd al leeg, vertelt Van Rij. "Daar is de verbouwing voor ons eigen café inmiddels begonnen." De bar wordt een aanvulling op de lunchroom in de winkel van Hutspot, stelt zij. "Het nieuwe café krijgt vooral de functie van een bar."

Hutspot is verder bezig met het ontwerpen van een webshop, nadat het onlangs een website lanceerde. "De sfeer van het concept moet ook online terug te zien zijn", stelt Van Rij. In de webshop wil het niet alleen doorverwijzen naar websites van merken die te koop zijn. "We zoeken naar een manier om daar ook zelf aan te verdienen."

Verder maakte Hutspot afgelopen zomer maakte bekend een eigen collectie accessoires te lanceren. De ontwerpen daarvan zijn vorige week goedgekeurd, stelt Van Rij. "Die moeten dus binnenkort in de winkel liggen."

Concrete plannen voor het openen van meer winkels zijn er op dit moment niet. "Wel kregen de eigenaren onlangs het aanbod om een warenhuis in Antwerpen te beginnen", stelt Van Rij. Dat hebben ze uiteindelijk niet gedaan, omdat ze in de beginfase graag 'bovenop de projecten' willen blijven zitten. "En dat is met een winkel in Antwerpen toch lastig."

Hutspot is er daarnaast nog niet uit in hoeverre het in aantal winkels wil groeien, vertelt zij. "We zoeken daarin de tussenweg tussen exclusiviteit en ketenvorming."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!