Keurmerk voor veilingsites

Consumenten kunnen met het nieuwe Keurmerk Online Veilen de betrouwbaarheid van Nederlandse veilingsites beoordelen. Het keurmerk waarborgt per 1 november toezicht op het veilig shoppen via veilingsites.

Nederlandse veilingsites krijgen de certificering als ze voldoen aan een aantal voorwaarden, zoals betrouwbaarheid en transparantie. Leden worden elk jaar door een onafhankelijke notaris en instelling getoetst om hun certificering te behouden. Daarnaast moet de veilingsite onder andere de Gedragsregels Thuiswinkel Waarborg onderschrijven en zich aan de Wet Koop op Afstand houden.

Het keurmerk is opgericht onder toeziend oog van Thuiswinkel.org. “Deze eerste, echt serieuze stap naar zelfregulering laat zien dat de online veilingbranche volwassen is geworden”, stelt Wijnand Jongen, directeur van de belangenvereniging.

Retail- en marketingdeskundige Cor Molenaar is voorzitter van Keurmerk Online Veilen. “We willen de perceptie over online veilingconcepten verbeteren”, zegt hij. “We voelen ons verantwoordelijk voor het vergroten van het vertrouwen van consumenten in de branche.” Het keurmerk is opgericht op initiatief van VakantieVeilingen.nl en BVA Auctions, maar de stichting ‘opereert zelfstandig en onafhankelijk’, stelt Molenaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!