Winkelconcept BOQZ opent deuren

Verkoopplatform BOQZ opent vandaag in Eindhoven zijn eerste pand vol mini-winkels. Bij dit concept huurt een retailer in het pand een mini-winkel of box, waarin zijn producten worden aangeboden. De afmetingen van de meeste boxen zijn 60 x 45 x 50 centimeter. BOQZ zorgt voor de verkoop. Aan het einde van de maand gaat de gehele omzet naar de betreffende retailer.

“We starten met een mooi aantal verhuurde boxen”, vertelt initiatiefnemer Maurice Steenbergen aan RetailNews. Van de 270 beschikbare boxen zijn er 180 verhuurd. “De deelnemende retailers zijn kleine zelfstandige ondernemers, die zelf hun producten maken of importeren. Denk aan artikelen als sieraden, telefoonhoesjes, of wijn. Vaak hebben de retailers een webwinkel, maar sommigen verkopen ook op markten of beurzen.”

Een fysiek verkoopplatform bij BOQZ vormt voor hen een mooie tussenstap tussen een webshop en een eigen winkel, denkt Steenbergen. “Iemand die zelfgemaakte sieraden verkoopt, krijgt geen poot aan de grond bij bijvoorbeeld de Bijenkorf. En een webshop runnen vinden ze vaak lastiger dan gedacht. Als de aandacht maar even verslapt, zien ze dat terug in hun bezoekersaantallen.“

Steenbergen verwacht positieve reacties op BOQZ. “Vanuit de winkelstraat hoor ik geluiden als: ‘Hier komt die leuke winkel.’ Men praat erover in Eindhoven. Ik denk dat het concept een succes wordt, omdat we producten aanbieden die elders in het winkelcentrum niet verkrijgbaar zijn.”

Steenbergen zint op openingen in grote winkelsteden, zoals Amsterdam, Utrecht en Maastricht. “Maar alleen op A-locaties. Dat is de kracht van dit concept: BOQZ creëert omzet voor retailers, voor wie een toplocatie normaalgesproken onbetaalbaar is.”

Eerder: Webwinkeliers gaan fysiek met BOQZ

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!