Expert Groep lijft Hongaarse branchegenoot in

Expert Groep heeft zijn Hongaarse branchegenoot Bravotechgroep overgenomen. Vanaf begin volgend jaar zal de elektronicaretailer vertegenwoordigd zijn in Hongarije met 185 vakspeciaalzaken. Hiermee wil Expert Groep zijn marktpositie steeds verder uitbreiden in Europa.

Daarnaast werkt Expert Groep ook aan autonome groei in bestaande thuismarkten. Zo heeft ‘Expert Marco Polo’, de Italiaanse tak van de formule, 96 Unieuro vakspeciaalzaken van de Dixons Retail Groep overgenomen, met een omzet van vijfhonderd miljoen euro. Met deze stap wordt Expert nummer één van het land.

Volgens Dieter Mathys, international managing director bij Expert, is omvang voor de formule niet het belangrijkst. Naast groei en versterking van het merk, is ook de uitbreiding van de gezamenlijke inkoop in de toekomst een van de hoofdactiviteiten van de groep. “Wij willen geen simpele inkooporganisatie meer zijn, maar juist een leidende groep in eersteklas service en advies.” Met deze koers hoopt Mathys zich te blijven onderscheiden van de concurrentie en te zorgen voor lange termijn winstgevendheid.

Inmiddels bestaat de Expert International Groep nu uit zeventien Europese landen met meer dan 3500 vakspeciaalzaken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!