Faillissement Free Record Shop België

ProCures heeft dinsdag het faillissement aangevraagd voor de Belgische tak van Free Record Shop. De eigenaar is er niet in geslaagd de winkelketen winstgevend te maken, legt een woordvoerder uit aan RetailNews.

De voornaamste reden is dat Free Record Shop 'geen luisterend oor' vond in de muziek- en filmindustrie. Veel leveranciers wilden of konden volgens de woordvoerder de condities voor de bevoorrading van de winkels niet versoepelen. "Zonder optimale bevoorrading overleef je de decembermaand niet", stelt hij. In die feestmaand wordt volgens hem normaal driehonderd procent van de gangbare omzet behaald. Ook de bevoorrading van de Nederlandse winkels verloopt 'dramatisch', vertel de woordvoerder. "Maar die tak kan zichzelf nog bedruipen."

De zaak ligt nu bij de curator in België, die gaat onderzoeken of er een doorstart mogelijk is. ProCures blijft geïnteresseerd in het voortzetten van de Belgische tak, zegt de woordvoerder. Daarvoor zoekt het dan wel de samenwerking met Hilco, een Britse investeerder die eerder de Engelse keten HMV van de ondergang redden.

Hilco is een zwaargewicht in de muziek- en filmindustrie, weet de woordvoerder. Met de hulp van het krediet van Hilco 'zou de Belgische tak gered kunnen worden', denkt hij. Ook een samenwerking met de Nederlandse tak van de winkelketen sluit hij niet uit. "Maar dat is vooralsnog gebaseerd op hoop."

Eerder: Britse investeerder stapt in Free Record Shop

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!