'Flying Tiger slecht nieuws voor HEMA'

De groei van Flying Tiger in Nederland is slecht nieuws voor HEMA. Dat zei retaildeskundige Sabien Duetz vorige week in het Algemeen Dagblad. Waar HEMA volgens haar vroeger de winkel voor kwaliteit, leuk design en een zachte prijs was, neemt de Deense keten die rol nu over.

Flying Tiger biedt hetzelfde als HEMA en let daarbij eveneens op een goede presentatie, stelt zij. "Bovendien verandert het assortiment van Flying Tiger nog steller dan dat van HEMA." Zo verkoopt de winkelketen altijd leesbrillen, maar 'zien ze er telkens anders uit', reageert mede-eigenaar Annemieke Degens Dil. Flying Tiger houdt zich volgens haar echter niet bezig met de concurrentie met HEMA.

De winkelformule opende recent een winkel in Rotterdam, terwijl Amsterdam eind november de tiende vestiging mag verwelkomen. Den Bosch, Tilburg, Amersfoort en Hilversum zijn steden waar Degens Dil ook een filiaal wil openen. Daarbij draait het volgens haar om het juiste gevoel bij winkelpanden. "Als we volgend jaar tien mooie panden vinden, openen we tien nieuwe winkels", stelt ze. "Als we er niet één vinden, dan niet."

Eerder: Flying Tiger naar Amsterdam en Rotterdam

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!