‘Werken bij Amazon gevaar voor gezondheid’

De werkomstandigheden bij een Brits distributiecentrum van Amazon zijn een gevaar voor de gezondheid van medewerkers. Dat blijkt uit een undercoverreportage van de BBC, waarvoor de 23-jarige journalist Adam Littler in het distributiecentrum aan het werk ging.

Littler maakte uitputtende nachtdiensten van 10,5 uur, waarin hij tot zeventien kilometer moest lopen. Per minuut moest hij twee nieuwe producten ophalen, daarbij gebruikmakend van een handcomputer. “We zijn machines, robots”, zegt Littler in de reportage. “We denken niet meer zelf, misschien vertrouwen ze ons niet om als mensen zelf te denken.”

Werknemers van het distributiecentrum van Amazon lopen volgens gezondheidsdeskundigen een onacceptabel hoog risico op geestelijke en lichamelijke klanten. Volgens hoogleraar Michael Marmot is de balans tussen goede bedrijfsresultaten en de gezondheid van werknemers zoek.

In een reactie laat Amazon weten dat de nachtdiensten niet in strijd zijn met de wet. Werknemers worden van te voren gewaarschuwd dat hun baan zwaar is. Daarnaast heeft de veiligheid van werknemers de prioriteit, aldus Amazon.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!