Coolcat pareert kritiek Ploumen

Coolcat gaat het veiligheidsakkoord voor Bangladesh ondertekenen. Prénatal verwacht deze week een 'studie naar ondertekening' van het convenant af te ronden. De fashionretailers reageren daarmee op uitspraak van minister Lilianne Ploumen dat zij geen verantwoordelijkheid nemen voor de textielarbeiders die hun kleding maken.

Coolcat-ceo Roland Kahn bestempelt deze uitspraak tegenover BNR als 'schandalig'. Hij stelt geen invloed te hebben op salarissen en dat het akkoord alleen over brandveiligheid van fabrieken gaat. Er worden volgens hem twee dingen door elkaar gehaald, 'zoals wel vaker in de politiek'. "De minister is net een zeemeeuw: ze schijt op je hoofd en dan vliegt ze door", aldus Kahn. Tegenover Quote laat hij weten het convenant binnen een maand te tekenen.

Prénatal stelt momenteel de laatste hand te leggen aan de studie die het enkele weken geleden is gestart. 'Het bedrijf onderschrijft de oproep van minister Ploumen om constant te blijven werken aan de verbetering van arbeidsomstandigheden', luidt het statement. Wibra laat desgevraagd weten nog niet met een 'goede reactie' te kunnen komen.

Eerder: Ploumen haalt uit naar 'foute fashionretailers'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!