IKEA wil dc voor online orders

IKEA wil een nieuw Nederlands distributiecentrum openen voor de levering van online bestellingen. De online verkopen gaan namelijk harder dan verwacht, zegt e-commercemanager Peder Apelgren in Het Financieele Dagblad.

IKEA Nederland lanceerde afgelopen juni een webwinkel. Bestellingen die daar worden geplaatst worden nu nog in een dc in Dortmund gepickt. Gezien de groei van de Nederlandse webwinkel wil Apelgren volgend jaar een nieuw distributiecentrum in ons land bouwen. IKEA beschikt al over een groot distributiecentrum in Oosterhout, vanwaar de fysieke winkels worden bevoorraad.

Hoe groot de omzet uit de Nederlandse webshop is, wil Apelgren niet zeggen. Wel geeft hij aan dat de groei van online verkopen harder gaat dan in landen als Italië en Noorwegen, waar ook recent webwinkels zijn gelanceerd.

Klanten kunnen in de webshop van IKEA kiezen uit ongeveer zevenduizend artikelen. Vanwege opgedane ervaring in andere markten zitten daar geen levensmiddelen of planten tussen. Ook glaswerk kan niet online worden besteld, omdat dat volgens Apelgren te vaak breekt. "En geen geurkaarsen, want dan stink de bank ernaast daar ook naar."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!