Esprit wil volgend jaar weer winst maken

Kledingwinkelketen Esprit hoopt door middel van kostenbesparing volgend jaar alweer winst te maken. Eind juni sloot de keten zijn boekjaar 2012/2013 af met een flink verlies. In het jaar dat voor ons ligt wil bestuursvoorzitter José Manuel Martinez een comeback maken met het merk.

Esprit, dat een beursnotering heeft in Hongkong, heeft behoorlijk geleden onder de economische crisis in met name Europa. De keten moest een flink aantal vestigingen sluiten en zag zijn omzet dalen met meer dan veertien procent. Ook voor het lopende boekjaar voorziet Martinez een verdere omzetdaling. “Je kunt niet verwachten dat wij, na jaren van krimp, ineens weer met tien procent zouden groeien”, aldus de topman in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Door kosten te besparen hoop Esprit toch weer winstgevend te worden.

“Momenteel doen wij alles wat wij kunnen om de zaken te stabiliseren”, aldus Martinez, die voor zijn komst naar Esprit in oktober 2012 bijna tien jaar bij Inditex werkte als group director of distribution and operations. Martinez wil de productietijd van collecties verkorten en kleding sneller in de winkel hebben hangen. “Groei komt pas in een volgend stadium, wellicht over twee of drie jaar.''

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!