Proef met gastvrouwen in Hoog Catharijne

In Hoog Catharijne draait rond de kerstdagen een pilot waarbij retail hostesses fungeren als aanspreekpunt voor het winkelend publiek. De gastvrouwen geven shoppers onder meer routebeschrijvingen voor in en om het winkelcentrum en helpen ouders die hun kinderen uit het oog zijn verloren. De pilot is een gezamenlijk initiatief van beveiligingsbedrijf Trigion en eigenaar Corio.

De hostesses werden rond Sinterklaas voor het eerst ingezet. Het winkelend publiek reageerde positief en verrast op hun aanwezigheid, laat een woordvoerder van Trigion weten aan RetailNews. Ze stimuleren volgens hem de winkelbeleving van de shoppers. Daarnaast bevorderen ze met hun aanwezigheid en toezicht het gevoel van veiligheid bij het winkelend publiek.

Naast het fungeren als aanspreekpunt voor shoppers besteden de gastvrouwen aandacht aan de winkelomgeving door te letten op netheid en uitstraling. “Als ze bijvoorbeeld een hondendrol voor de ingang zien liggen, zorgen ze dat dat wordt opgeruimd.”

Retailers in Hoog Catharijne zijn volgens Trigion positief over de aanwezigheid van de gastvrouwen. “Een positieve ervaring in een winkelcentrum heeft natuurlijk zijn weerslag in de winkels.” De pilot wordt 'binnenkort' geëvalueerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!