JP Morgan komt met nieuw betaalsysteem

JP Morgan werkt aan een nieuw online en anoniem betaalsysteem. Dat systeem moet de concurrentie aangaan met traditionele betaalpassen en creditcards, laat de Amerikaanse bank weten.

Met het systeem kunnen mensen betalen op internet zonder dat ze hun naam of rekeningnummer moeten geven. Aan de transacties zijn geen kosten verbonden. Daarmee lijkt het op de virtuele valuta bitcoin.

Betalingen met bitcoins zijn volgens analisten efficiënt, zonder de dure en tijdrovende tussenkomst van banken. Het lijkt erop dat JP Morgan een eigen product met deze kenmerken wil ontwikkelen.

Het aantal klanten van de betalingsdienst Bitpay vertienvoudigde het afgelopen jaar en wereldwijd gebruiken tienduizend retailers de dienst voor betaling met bitcoins. Sinds kort accepteert in Nederland ook Thuisbezorgd.nl de virtuele munteenheid.

De waarde van bitcoins is niet stabiel. Die varieerde de laatste weken tussen de 1240 dollar en 576 dollar. Inmiddels schommelt de virtuele munteenheid rond de duizend dollar. De Nederlandsche Bank liet eerder aan RetailNews weten de mogelijk risico's van bitcoins te onderzoeken. De centrale bank heeft echter nog geen standpunt ingenomen over de munt.  

Eerder:
Waarde bitcoin passeert duizend dollar
Meer retailers accepteren virtueel geld
DNB onderzoekt mogelijke risico's bitcoins

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!