Sperwer Coöperatie vernieuwt bestuur

De Sperwer Coöperatie, moederbedrijf van supermarktketen PLUS, gaat per 1 januari zijn bestuurlijke structuur vernieuwen. Dat hebben alle PLUS-winkeliers besloten tijdens een bijzondere ledenvergadering. Volgens hen moet er een betere balans ontstaan tussen de ondernemers en PLUS Retail, waardoor de coöperatie verder wordt geprofessionaliseerd en efficiënter kan worden bestuurd.

Om dit te bereiken zal de regiostructuur met drie regio’s worden vervangen door een landelijke structuur met vijftien clusters van ondernemers. Elk cluster krijgt een voorzitter, die samen een Clusterraad vormen en fungeren als platform om beleid te toetsen. Hierdoor zullen leden directer betrokken zijn en is de lijn tussen ondernemers en Sperwer korter.

Ondernemers Alfred Koehoorn, Gert Smit, Gus Sturing, Cornelis Trommel, Piet Verbeeten en Krijn Vermeulen vormen vanaf begin 2014 het nieuwe hoofdbestuur. Doordat er een personele unie wordt gecreëerd, worden zij tevens lid van de raad van commissarissen van Sperwer Holding, die zal worden aangevuld met drie externe commissarissen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!