Amazon-medewerkers leggen werk neer

Honderden Duitse Amazon-medewerkers zijn deze week in staking gegaan vanwege een loonconflict. Volgens vakbond Verdie leggen onder meer de werknemers van distributiecentra in Bad Hersfeld en Leipzig hun werk neer, en zou het gaan om een totaal van ruim zevenhonderd medewerkers die niet kwamen opdagen voor de vroege dienst.

De werknemers van Amazon willen worden uitbetaald volgens de cao detailhandel. De e-tailer houdt echter vast aan de lagere salarisnormen, die gelden voor personeel in de logistieke branche. Een deel van de Duitse stakers is afgereisd naar het Amerikaanse hoofdkwartier van Amazon in Seattle, waar ze steun vinden van plaatselijke vakbonden.

Volgens Amazon zelf heeft de staking tot nu toe weinig effect op de bedrijfsvoering. "Onze klanten kunnen op ons blijven rekenen voor de snelle levering van hun kerstcadeautjes'', aldus een woordvoerster. In totaal telt de keten in Duitsland negenduizend vaste krachten en negen distributiecentra. Na de VS is Duitsland, met een omzetgroei van 21 procent tot 8,7 miljard dollar vorig jaar, de grootste markt van Amazon.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!