Coolcat tekent Bengaals veiligheidsakkoord

Coolcat heeft het Bengaalse veiligheidsakkoord getekend. Dat maakte de kledingketen woensdag bekend. Met het Accord on Fire and Building Safety wordt de veiligheid in textielfabrieken in Bangladesh geregeld.

Coolcat kwam een maand geleden met Prénatal en Wibra in het nieuws toen minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) hen publiekelijk bekritiseerde. Ploumen stelde in de media dat de winkelketens geen verantwoordelijkheid namen voor hun textielarbeiders omdat zij het veiligheidsakkoord nog niet getekend hadden.

Coolcat wilde de effectiviteit van het akkoord duidelijk hebben omdat de oorspronkelijke tekst van het verdrag veel open eindes kende, stelt de fashionretailer. Gesprekken over bijdrage en controle-aanpak gaven de keten het vertrouwen ‘om mee te doen’.

Brancheorganisatie Inretail is boos op minister Ploumen vanwege het ‘naming and shaming’ dat zij volgens de brancheorganisatie toepaste. Voorzitter Jan Meerman noemde haar opmerkingen deze week ‘misplaatst’. Volgens hem hebben juist de retailers initiatief genomen om de arbeidsomstandigheden in Bangladesh te verbeteren. “Individuele bedrijven met naam en toenaam publiekelijk in de beklaagdenbank plaatsen levert deze ondernemingen economische schade op”, schrijft Meerman in een brief.

Eerder:
Inretail boos op Ploumen
Ploumen haalt uit naar 'foute' fashionretailers

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!