Consumenten in actie tegen angorawol Zara

Op campagnewebsite Sumofus.org hebben bijna 270 duizend consumenten een petitie getekend om angorawol uit de rekken van Zara te krijgen. Nadat dierenrechtenorganisatie PETA videobeelden onthulde waarin te zien was hoe angorakonijnen op gruwelijke wijze worden kaalgeplukt, besloten grote namen als H&M, C&A, WE Fashion en ASOS om alle artikelen met angorawol tijdelijk uit de verkoop te halen. Zara heeft dit tot nu toe geweigerd.

“De grote retailers hebben een verantwoordelijkheid om hun leveranciers te vertellen dat consumenten de wrede behandeling van angorakonijnen niet accepteren”, aldus Hanna Thomas, campagnevoerder voor Sumofus. Met de petitie hoopt Sumofus de kledingketen alsnog over te halen om de producten niet langer te verkopen en om over te stappen naar een ethische productie van angora. “Als andere retailers het kunnen, kan Zara het ook.”

Momenteel telt de webshop van de Spaanse retailer alleen al zestig kledingstukken en accessoires waarin angorawol is verwerkt. Zara heeft nog niet gereageerd op de oproep.

Eerder: Winkelketens bannen angorakleding

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!