Groeigeld voor Voradius

Voradius krijgt een kapitaalinjectie van Javest Investment Fund en twee private investeerders. De zoekmachine sloot daarvoor donderdag een financieringsovereenkomst af. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

Het platform lanceerde in september een nieuwe site, waarop de consument kan zoeken naar producten bij bijna tienduizend fysieke winkels in Nederland. Op Voradius.nl kunnen shoppers zien waar een product in de buurt te koop is en vervolgens ophalen als het op voorraad is.

Met de investering gaat Voradius in 2014 onder meer zijn mobiele app doorontwikkelen, laat medeoprichter Martijn Jansen weten aan RetailNews. De app moet een personal shopping assistent worden en consumenten een rijkere beleving bieden. “Stel dat je blauwe sneakers zoekt. De app toont je een aantal vestigingen in de buurt, met bijvoorbeeld hun openingstijden, voorraad en parkeermogelijkheid.” Voradius wil op deze manier de verbinding tussen online en offline versterken.

Een ander deel van het groeigeld wordt gebruikt voor een uitgebreidere koppeling van de voorraad- en kassasystemen binnen het platform. Bovendien wil Voradius het aantal downloads van zijn app vergroten. “We gaan dus ook werken aan zoekmachineoptimalisatie voor onze site.”

Voradius voegde ondertussen ook drie leden toe aan zijn adviesraad. Vanuit Nederland zijn dat Marc Duijndam, ceo van Funda en voormalig countrymanager van Google Benelux en Bret Kelly, cto bij @Leisure en voormalig cto van Marktplaats.nl. Vanuit Sillicon Valley neemt Tanguy Peers zitting in de raad. Hij werkte eerder bij eBay.

Eerder:
Voradius uitgerold naar heel Nederland

Amsterdam heeft productzoekmachine voor winkels

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!