Een miljard pintransacties in Nederlandse supermarkten

Nederlandse supermarkten hebben het record behaald van een miljard pinbetalingen binnen jaar tijd. De miljardste pintransactie werd verricht bij DEEN Supermarkten.

De actie ‘Keihard voor 1 miljard’ was een initiatief van het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) om het pinnen bij supermarkten te bevorderen. “Pinnen is veel makkelijker en sneller aan de kassa. Bovendien is pinnen veiliger dan contant geld, zowel voor de klant als voor de winkelier”, aldus Jules van Well, manager van CBL.

Een projectgroep van het CBL spant zich al vijf jaar in om het pinnen te promoten, om daarmee de hoeveelheid contant geld in de winkels te verminderen. Het aantal pintransacties steeg in 2012 naar 933 miljoen, een verdubbeling ten opzichte van 2005.

Het afgelopen weekeinde hebben Nederlanders zeker 15,9 miljoen keer betaald met hun pinpas of creditcard. Zaterdag was goed voor 11,8 miljoen pinbetalingen, terwijl tot zondagmiddag vijf uur 4,1 miljoen transacties zijn geteld. Het aantal betalingen lag hiermee wel een paar honderdduizend transacties lager dan tijdens het laatste weekeinde voor Kerst vorig jaar.

Eerder:
Supermarkten willen pinrecord

Minder pinbetalingen tijdens kerstweekend

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!