ECI in surseance van betaling

ECI Nederland heeft dinsdag uitstel van betaling gekregen van de rechtbank Midden-Nederland. Hetzelfde geldt voor moederbedrijf ECI Holding, terwijl zustertak E-Ways Fulfilment Center op dezelfde dag failliet is verklaard. Dat blijkt uit het insolventieregister dat donderdag is vrijgegeven.

ECI Nederland exploiteert zowel de webshops van Free Record Shop als van Cosmox. Waar de eigen website en Cosmox.nl nog in de lucht zijn, zijn de websites van Free Record Shop Nederland en België ‘tijdelijk niet beschikbaar’.

ECI is sinds januari 2012 verantwoordelijk voor de webwinkels van Free Record Shop. De boekenspecialist betaalt sindsdien een fee over de omzet aan de winkelketen. Tot het faillissement van de Nederlandse tak van Free Record Shop in mei groeide de omzet met ongeveer veertig procent. Dat percentage is na het faillissement van de winkelketen ‘zo goed als verdampt’, liet commercieel directeur Huub de Koning vorige maand weten aan RetailNews.

ECI werd in 1967 opgericht als boekenclub om het lezen in Nederland te stimuleren. In 2010 werd het roer omgegooid door er een open boekwinkel van te maken, waar ook niet-leden kunnen kopen. Een jaar later sloot ECI zijn achttien fysieke vestigingen om alleen met een webshop verder te gaan.

Eerder: Online lot Free Record Shop nog onbeslist

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!