De Vegetarische Slager heeft mondiale plannen

De Vegetarische Slager gaat mogelijk wereldwijd winkels openen. “Er zijn op dit moment serieuze gesprekken gaande met vier of vijf partijen”, zegt oprichter Jaap Korteweg tegen RetailNews. Het gaat om spelers uit de Verenigde Staten, India, Italië en Spanje.

Als de gesprekken positief uitpakken, openen de zelfstandig ondernemers een winkel van de Vegetarische Slager. Een franchiseconcept ligt er niet. “Daar zijn we nu ook nog niet mee bezig.” Onlangs startte ook in Amsterdam een zelfstandig ondernemer een winkel waarin hij de vleesvervangers en de naam van de Vegetarische Slager gebruikt. Korteweg denkt over enkele maanden meer informatie te kunnen geven over de mogelijke expansie.

De Vegetarische Slager bouwt intussen stevig door aan zijn Nederlandse imperium van vleesvervangers. Voor dit jaar ligt in elk geval een eigen fabriek in het verschiet. “Het is zo goed als zeker dat die er komt”, aldus Korteweg in het Financieele Dagblad.

Daarnaast lopen onderhandelingen met ondernemers uit Brazilië en India, die de producten in licentie willen produceren. Uitbreiding van het aanbod is een ander speerpunt. Naast vleesbeleg voor op brood, wordt gewerkt aan een vegetarische rookworst. “Het is een enorme uitdaging, maar het gaat lukken.”

De belangrijkste afzetkanalen van de Vegetarische Slager zijn ecowinkels, supermarkten, groentezaken en slagerijen. Daarnaast ligt het assortiment in supermarkten van Jumbo, Deen, Coop, Hoogvliet en het Belgische Delhaize. Albert Heijn houdt vooralsnog de boot af. “Het enige argument dat wij gehoord hebben, is de prijs. Vreemd, want bij die andere supermarkten lopen de producten goed", aldus Korteweg.

Sinds de opening van de eerste eigen winkel in Den Haag in 2010 is de omzet van de onderneming elk jaar verdubbeld. Het bedrijf draaide in 2013 met een omzet van ongeveer drie miljoen euro break-even. De markt van vleesvervangers vormt nu ongeveer twee procent van de totale Nederlandse vleesmarkt, die jaarlijks bijna vier miljard euro oplevert.

Eerder:
De Vegetarische Slager internationaal in opmars
Vegetarische Slager naar België

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!