PostNL breidt maandagbezorging uit

PostNL bezorgt steeds meer online bestellingen op maandag. De logistiek dienstverlener draait daarvoor permanente zondagsdiensten in drie depots, laat een woordvoerder weten aan RetailNews. Daardoor krijgen steeds meer klanten bestellingen die zij op zaterdag hebben geplaatst, niet langer pas op dinsdag in huis.

De pilot met grote klanten als Coolblue, bol.com en BCC heeft een vervolg gekregen, stelt hij. Deze partijen sloten een overeenkomst met PostNL voor een extra bezorgronde, waardoor zij sinds december pakketten op maandag bij de klant kunnen krijgen. De dienst werd tijdens de feestdagen van 2012 ook al getest, stelt de woordvoerder.

Pakketbezorging op maandag wordt volgens hem meer ‘de standaard’, zoals dat al geldt voor de dinsdag tot en met zaterdag. Voorlopig maken vooral grote spelers gebruik van de dienst, omdat zij over voldoende volume beschikking om de extra kosten terug te verdienen. “De tijd dat ook kleinere spelers de stap wagen laat wellicht nog even op zich wachten”, aldus de zegsman.

PostNL is sinds 1 januari niet meer verplicht om op maandag brievenbuspost te bezorgen. De dienstverlener gaat daarom om de tafel met webwinkeliers die voor kleinere producten van die dienst gebruik maakten. “Samen gaan we kijken welke oplossing we daarvoor kunnen bedenken.”

Eerder: Coolblue en bol.com starten maandagbezorging

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!