Forse uitbreiding fonq.nl ophanden

Webwarenhuis fonq.nl opent dit jaar webwinkels in Engeland, Oostenrijk en Scandinavië. Dat laat ceo Patrick Kerssemakers weten aan RetailNews. Daarnaast gaat fonq.nl bestaande webshops overnemen om het huidige assortiment uit te breiden.

Fonq.nl heeft in zijn tienjarig bestaan al zes webwinkels overgenomen, vertelt Kerssemakers. “De afgelopen jaren was het rustig met overnames, maar dit jaar pakken we de draad weer op.” Momenteel voert hij afrondende gesprekken met een partij, waarvan hij de naam binnenkort bekendmaakt. “We richten ons op specialisten op het gebied van wonen, in categorieën als verlichting en meubels.”

Nederland beschikt volgens hem over heel veel webwinkels, die een goede positie innemen in hun nichemarkt. Deze spelers zijn echter vaak te klein om zelfstandig grote successen te boeken. Door de gehele webshop over te nemen komt hun assortiment volledig beschikbaar op fonq.nl en beschikt het webwarenhuis daarnaast over al hun data. “Zo willen wij een voorsprong nemen op onze ‘concullega’s’”, aldus Kerssemakers.

Fonq.nl beschikt momenteel over online winkels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Binnenkort komen daar onder meer webshops in Engeland, Oostenrijk en Scandinavië bij, vertelt Kerssemakers. In Scandinavië opent fonq.nl als eerste in Zweden, terwijl het webwarenhuis ook de sprong naar Noorwegen wil maken. “Maar net als Zwitserland is Noorwegen geen lid van de EU, waardoor het lastig is met douanepapieren”, aldus de ceo.

De buitenlandse activiteiten zijn belangrijk voor de groei van het webwarenhuis, geeft hij aan. “Maar Nederland is in absolute getallen veruit onze grootste groeimarkt.” Het afgelopen jaar boekte fonq.nl 37 procent meer omzet dan in 2012. In totaal werd er voor 37 miljoen euro verkocht. Exacte winstcijfers maakt de dochteronderneming van RFS Holland Holding niet bekend. In tegenstelling tot veel andere webwinkels schrijft fonq.nl zwarte cijfers, laat hij weten. “Onze organisatie is erg gezond.”

Eerder:
RFS volledig eigenaar van fonq.nl
Fonq.nl wil fysieke retailers binden

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!