Ahold opent Amerikaans innovatiecentrum

Ahold heeft in Chicago een digitaal innovatiecentrum geopend voor dochterformule Peapod. Het zogenoemde Peapod Propulsion Labs dient als ontwikkelingscentrum voor innovatie, dat de groei van online activiteiten van de Amerikaanse tak van Ahold moet stimuleren.

“Er bestaat een gezonde concurrentie voor online talent en wij willen dat talent aantrekken om onze ambitieuze groeiplannen te voeden”, reageert Jan van Dam, executive vice president e-commerce en supply chain. De nieuwe werkplaats is volgens hem een goede start om het online talent in huis te halen.

Peapod beschikt inmiddels over 120 pick-up points in de Verenigde Staten. De meeste afhaalpunten bevinden zich bij winkels van zusterformules Stop & Shop, Giant Landover en Giant Carlisle, waarbij de consument zijn auto niet uit hoeft om de online bestelde boodschappen in ontvangst te nemen

Een jaar geleden telde Peapod nog slechts acht van zulke pick-up points. De forse investering in afhaalpunten past binnen de doelstelling van Ahold om in 2016 zijn wereldwijde online foodverkopen te hebben verdriedubbeld, meldt het retailconcern dinsdag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!