Amazon fysiek met verkoopautomaat

Amazon heeft verkoopautomaten gelanceerd die klanten de mogelijkheid geven om ter plekke een Kindle-product aan te schaffen. De ‘Kindle Kiosks’ worden op verschillende Amerikaanse vliegvelden en winkelcentra geplaatst en hebben Kindle-tablets, e-readers en bijbehorende producten als adapters en covers in hun assortiment.

Elk verkoopautomaat heeft een digitaal scherm waarop de keuze kan worden gemaakt voor het gewenste product, zonder dat de aankoop wordt gekoppeld aan een account. Vervolgens rekent de klant het artikel af met creditcard, waarna het product, net als bij snoepmachines, onder uit het automaat kan worden gehaald. Tenslotte wordt uitgelegd hoe de aankoop, indien nodig, kan worden geretourneerd bij Amazon.com.

Met de kiosks wil de e-tailer verder experimenteren met de verkoop op fysieke locaties, zonder grote winkels te openen zoals Apple en Microsoft dat hebben gedaan, zo schrijft een blogger van GeekWire. Hij vraagt zich af of consumenten gemakkelijk een tablet van bijna vierhonderd dollar kopen uit een verkoopautomaat. Wel is de Kindle e-reader van zeventig dollar volgens hem een begrijpelijke impulsaankoop voor de consument die zich opmaakt voor een lange vliegreis.

Voor de ontwikkeling van de Kindle Kiosk heeft Amazon de handen ineen geslagen met Zoom Systems, een bedrijf dat soortgelijke automaten heeft ontwikkeld voor andere grote namen als Best Buy.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!