Franchisers in de clinch met AH

AH-franchisers weigeren Albert Heijn vijftien procent te betalen van de goederenfactuur van week 51, de beste omzetweek van het jaar. Daarmee willen de ondernemers het Zaanse retailconcern tot een andere houding dwingen, meldt Distrifood.

De franchisers en AH liggen in de clinch over verschillende financiële onderwerpen. Het franchisebestuur laat via een e-mail aan leden weten dat het zich allereerst richt op de ‘kosten die ten onrechte via de heffing op logistiek en distributie in rekening worden gebracht’. AH brengt de franchisers sinds 2010 kosten in rekening van de financiering van de voorraad. Het concern zou die kosten echter niet hebben. ‘De voorraad wordt immers gefinancierd uit het leverancierskrediet’, stelt het bestuur.

De zelfstandig AH-ondernemers hebben volgens het bestuur ‘een aanzienlijk bedrag’ ten onrechte betaald. Daarom zouden de franchisers een deel van het bedrag moeten terugvorderen. Het bestuur roept hen op ‘vijftien procent van de goederenfactuur inclusief btw van week 51 te storneren, voor elk van uw winkels’.

Albert Heijn bevestigt dat er meningsverschillen zijn tussen het concern en de zelfstandig ondernemers. De keten hoopt tot een overeenkomst te komen. "Beide partijen zijn het meest gebaat bij een goede verstandhouding. Maar niet betalen draagt daar niet aan bij."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!