PayPal wil vereenvoudigen

PayPal komt in de Verenigde Staten met een nieuwe betaalmethode die het aantal benodigde stappen voor het uitvoeren van een online betaling verkleint. Hierbij kan het transactieproces door een webwinkel embedded worden getoond, wat een aantal standaard stappen uit het proces haalt.

Normaal gesproken komt de consument die in een webwinkel middels PayPal wil afrekenen terecht op de website van de betalingsverwerker. Bij de nieuwe betalingsmanier blijft de koper echter binnen een embedded venster van PayPal op de website van de webwinkel en wordt deze niet tijdelijk verlaten.

Naast een sneller afrekenproces moet de nieuwe betaalwijze ook het aantal uitstapmomenten voor de consument verminderen. PayPal test de methode in eerste instantie bij een klein aantal webshops. Wanneer deze tests goed verlopen rolt de betalingsverwerker de betaalmethode naar een groter aantal webwinkels uit om deze uiteindelijk bij vrijwel alle bedrijven aan te kunnen bieden.

De betaalmethode werkt ook op de meeste smartphones en tablets. Welke maatregelen er zijn getroffen om misbruik te voorkomen is vooralsnog onduidelijk. Zo kunnen hackers in theorie een valse webshop met een embedded versie van PayPal aanbieden om inloggegevens en creditcarddata te achterhalen.

Bron: Tweakers.net

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!