Vastned investeert alleen nog in 'premium cities'

Vastgoedbedrijf Vastned investeert alleen nog in de beste winkelstraten in zogenoemde Europese premium cities. Onder de 23 uitverkoren steden vallen de Nederlandse steden Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Maastricht en Utrecht. Dat laat het beursgenoteerde bedrijf woensdag weten in een strategische update.

Op dit moment is ongeveer 45 procent van de portefeuille belegd in de high streets van deze locaties. Dit zijn volgens Vastned ‘aantrekkelijke winkelsteden met een positieve demografische groei, sterke koopkracht, een historische binnenstad, toeristische aantrekkingskracht en de aanwezigheid van nationale en internationale instellingen en universiteiten.’ Steden als Rotterdam of Eindhoven vallen daar volgens het vastgoedbedrijf niet onder. Vastned wil het percentage ‘high street shops’ in de uitverkoren steden laten groeien naar 75 procent.

Deze locaties hebben volgens bestuursvoorzitter Taco de Groot de laatste jaren goed stand gehouden, ondanks de moeilijke tijden voor retail. Gertjan Slob van winkelonderzoeksbureau Locatus beaamt dat, maar plaatst tevens een kanttekening. “De periferie zakt verder weg. Daardoor groeit de kloof tussen winkelgebieden in de grote steden en daarbuiten.”

Uit eerder deze week gepubliceerde cijfers blijkt de winkelleegstand in Nederland te zijn opgelopen tot 6,9 procent. Waar de regio Groot-Amsterdam een leegstandspercentage van 3,9 procent kent, ligt dat in Zuid-Limburg bijvoorbeeld op 11,4 procent.

Eerder: Winkelleegstand verder toegenomen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!