Gelderland houdt weidewinkel Hornbach tegen

De Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland zien niets in de komst van Hornbach naar Ressen. Op die locatie, buiten het bestaande stedelijke gebied, past volgens hen geen bouwmarkt van twintigduizend vierkante meter.

De Stadsregioraad Arnhem Nijmegen had eerder groen licht gegeven voor de komst van de bouwmarktketen naar Ressen. De provincie wil de detailhandel echter zoveel mogelijk in steden zien te houden, om verdere winkelleegstand te voorkomen.

De provincie houdt de komst van Decathlon naar de Arnhemse Rijnhal niet tegen. Hoewel de Gedeputeerde Staten kritisch zijn over de plannen om er een sportwinkel te openen, is het volgens hen een zaak van de gemeente Arnhem. De Rijnhal ligt in tegenstelling tot de beoogde locatie van Hornbach in Ressen binnen de stadsgrenzen.

De Gedeputeerde Staten stellen volgens De Gelderlander dat een afweging over de komst van Decathlon in samenspraak met buurgemeenten gemaakt moet worden. Tevens moet de gemeente Arnhem garanderen dat de komst van de retailer niet ten koste gaat van bestaande sportwinkels in de omgeving.

Decathlon heeft al een intentieverklaring getekend voor een winkel in de 11.500 vierkante meter grote Rijnhal. Arnhemse winkeliers zijn echter fel tegen de komst van de sportformule, onder meer omdat de locatie gemakkelijk te bereiken is en over een gratis parkeergelegenheid beschikt.

Eerder: Stadsregio achter bouw Gelderse weidewinkels

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!