Nederlandse e-bookverkoop in de lift

Er zijn het afgelopen jaar zestig procent meer e-books verkocht dan in 2012. In totaal distribueerde CB vorig jaar 1,95 miljoen e-books, tegen 1,2 miljoen exemplaren een jaar eerder. In 2011 waren dit er nog zo’n 720 duizend en in 2010 werden nog maar 350 duizend elektronische boeken verkocht.

De omzet van de e-books is goed voor 3,2 procent van de algehele boekenomzet, zo blijkt uit cijfers van CPNB. Volgens Mathijs Suidman, manager digitale media bij CB, lijkt dit relatief laag, maar moet je er rekening mee houden dat e-books lager geprijsd zijn dan fysieke boeken. “Kijk je naar de afzet dan maken e-books 4,6 procent van de A-boekenmarkt uit”, aldus Suidman tegenover Boekblad.

Toch valt de groei Suidman ‘een beetje tegen dit jaar’. “Deels door de overtuiging dat de bibliotheken afgelopen oktober al zouden beginnen met uitlenen van e-books, had ik verwacht dat het aantal verkopen sneller zou groeien. Maar het is nog steeds een forse stijging.”

Volgens Suidman is een op de vijf online bestelde boeken inmiddels digitaal. Het aantal als e-book beschikbare titels steeg in 2013 van 19.230 naar 28.319 titels. Fysiek heeft het CB tachtigduizend titel op voorraad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!