Kleinere omzetkrimp detailhandel

De Nederlandse detailhandelsomzet is in november 0,9 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De prijzen lagen op hetzelfde niveau als vorig jaar, terwijl het volume met 0,9 procent kromp. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van het CBS.

In oktober noteerde de detailhandel nog een omzetkrimp van anderhalf procent. In september ging de omzet zelfs met 6,1 procent onderuit. De samenstelling van koopdagen in november van dit jaar was volgens het CBS gunstiger dan afgelopen jaar. Het positieve effect op de detailhandelsomzet bedraagt ongeveer een half procent.

De non-foodsector zag de omzet in november met 1,3 procent afnemen ten opzichte van november 2012. Het volume nam af met een procent. De omzetontwikkeling pakte alleen voor winkels in woninginrichtingartikelen lager uit dan in oktober. Elektronicazaken, doe-het-zelfwinkels en winkels in huishoudelijke artikelen noteerden nog wel een omzetdaling. Drogisterijen, winkels in bovenkleding en textielsupermarkten zagen hun omzet ten opzichte van november 2012 stijgen.

De omzet in de foodsector groeide in november met 0,8 procent, dankzij een prijsstijging van anderhalf procent. Het volume ging met 0,7 procent onderuit. Supermarkten zagen hun omzet met 0,7 procent stijgen, speciaalzaken in voedings- en genotmiddelen groeiden met 0,8 procent.

De omzet van postorderbedrijven en internetwinkels groeide in november met 7,4 procent.

Eerder: Omzet detailhandel valt licht terug

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!