'Uitgevers hebben geen vertrouwen in Polare'

De uitgevers die Polare per brief om vertrouwen had gevraagd, weigeren dat schrijven te ondertekenen. Dat meldt NRC Handelsblad vrijdag. Polare verstuurde de brief nadat bekend werd dat CB de boekleveringen eenzijdig had opgezegd.

In de brief stellen de eigenaars van Polare er naar uit te kijken hun goede relatie met het CB en uitgevers voort te kunnen zetten en te ‘rekenen op uw vertrouwen in onze organisatie'. De boekhandelketen wilde voor het eind van deze week weten of de uitgevers het partnerschap willen voortzetten.

CB levert volgens NRC naar verwachting maandag weer boeken aan Polare, maar waarschijnlijk wel tegen hardere voorwaarden. Er zou worden gesproken over een andere leiding en investeerder voor Polare en een strenger betalingsregime vanuit CB.

Begin deze week werd bekend dat CB de leveringen aan Polare had stopgezet. De boekwinkelketen ontkent dat dat is veroorzaakt door een betalingsachterstand. De partijen zouden sinds begin december 2013 in gesprek zijn over een oplossing.

Eerder:
Leveringsstop voor Polare

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!