Scheer en Foppen levert meeste e-waste in

Elektronicaketen Scheer en Foppen heeft als eerste retailer het Wecycle Recycle Certificaat ontvangen. Het bedrijf zamelde het afgelopen jaar met bijna 3,5 miljoen kilo de meeste afgedankte elektrische apparaten (e-waste) in van alle inzamelpartners. Hiermee werd de uitstoot van veertien miljoen kilo CO2 vermeden, wat gelijk staat aan de jaarlijkse uitstoot van vijfduizend benzineauto's.

“In 2011 hebben wij het beleid rondom de retourstroom van de afgedankte apparaten en van het verpakkingsmateriaal wat retour komt van klanten flink gewijzigd. We hebben een volledige milieustraat ingericht voor alle afvalstromen”, aldus Jan Korlaar, financieel manager van Scheer en Foppen. “Klanten kunnen nu, ongeacht of ze een nieuw artikel kopen of niet, een afgedankt apparaat inleveren. Bij bezorging van grote online bestelde apparaten heeft Scheer en Foppen een unieke service dat klanten naast het te vervangen apparaat andere elektrische producten kunnen meegeven aan de chauffeur.”

Met het certificaat hoopt Wecycle haar partners te stimuleren zoveel mogelijk e-waste in te zamelen. Ingezamelde apparaten worden gemiddeld voor 83 procent gerecyceld, waardoor grondstoffen behouden worden en schadelijke stoffen niet in het milieu terecht komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!