'Contactloos betalen explosief gegroeid'

Contactloze betalingen groeien in heel Europa met astronomische snelheid. Dat stelt betaalorganisatie Visa Europa. In landen waar contactloos betalen mogelijk is, ziet Visa Europa een ‘explosieve groei’ van het aantal transacties. In tweemaal zoveel landen als vorig jaar worden volgens de betaalorganisatie contactloze betalingen verricht. Het aantal transacties is bijna verdrievoudigd en het aantal terminals bijna verdubbeld. “In 2013 groeide het aantal contactloze transacties met 277 procent”, zegt Daniel van Delft, countrymanager Nederland bij Visa.
 
In Nederland zijn vorig jaar de eerste terminals geplaatst die geschikt zijn voor contactloos betalen. Daarnaast is Visa een wereldwijd partnerschap aangegaan met Vodafone en Samsung. “Daardoor kunnen we dit jaar in Nederland starten met de uitrol van contactloze betalingen voor kaarten, smartphones en andere mobiele apparaten”, zegt Van Delft. Visa laat weten dit jaar de samenwerking met retailers en banken te intensiveren om contactloos betalen verder te stimuleren.

In Leiden startte in september vorig jaar een proef met contactloos betalen via smartphones. Ongeveer duizend consumenten rekenden met hun smartphone af bij 150 lokale winkeliers en horecagelegenheden. Onder meer ING en Rabobank werkten mee aan de pilot. ING bouwt de betaalvorm dit jaar verder uit. Daarbij focust de bank eerst op contactloos afrekenen via de bankpas. Rabobank slaat die stap over en zet gelijk in op betalen via de smartphone. Daarmee wil de bank inspelen op de mogelijkheden die een bankpas niet biedt, zoals kortingscodes op de telefoon, of het plaatsen van een bestelling.

Eerder:
Retailjaar 2013: Contactloos betalen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!