Ploumen waardeert steun Bengaals veiligheidsverdrag

Coolcat en Prénatal zijn voorbeelden voor de retailsector omdat zij toch het Bengaalse veiligheidsakkoord tekenden. Dat zegt minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking tegenover NU.nl.

Eind november hield Ploumen de textielbedrijven die weigerden hun handtekening onder het akkoord te zetten nog voor dat ze ‘of alsnog moesten tekenden, of hun geloofwaardigheid bij klanten zouden verliezen.’ Dat met Coolcat en Prénatal nu een groot deel van de Nederlandse kledingbedrijven het akkoord inmiddels heeft ondertekend, laat volgens haar zien dat de branche wil meewerken aan een veilige werkomgeving voor textielarbeiders. Daarnaast zijn consumenten volgens Ploumen het afgelopen jaar wereldwijd bewuster geworden van de manier waarop textiel wordt geproduceerd.

Inmiddels hebben 164 bedrijven wereldwijd het internationaal opgezette Bangladesh-akkoord ondertekend en zijn er vijftienhonderd deelnemende fabrieken. Zij kunnen vanaf februari allemaal een onaangekondigd inspectiebezoek verwachten, waarbij wordt gekeken of de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd. Wanneer de veiligheid niet in orde is, wordt met de eigenaar gekeken hoe het beter kan. Indien noodzakelijk kan de inspectie leiden tot sluiting van fabrieken.

Eerder: Ploumen haalt uit naar ‘foute’ fashionretailers

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!