Thuiswinkel.org ziet ledenaantal stijgen

Thuiswinkel.org heeft zijn ledenaantal in 2013 met twintig procent zien groeien tot ruim tweeduizend leden. Dat maakte de belangenvereniging bekend tijdens zijn nieuwjaarsreceptie. “Dat we ons tweeduizendste lid mochten verwelkomen is een mijlpaal die laat zien dat de webwinkeliers, online dienstverleners en consumenten vertrouwen hebben in de activiteiten van onze vereniging”, aldus Ed Nijpels, voorzitter van de organisatie.

Een van de belangrijkste doelstellingen van Thuiswinkel.org is volgens Nijpels om het vertrouwen in online verkopen te bevorderen door onder meer een goede regelgeving voor een prettig ‘webwinkelklimaat’ op te zetten. “Een grote achterban, die samen driekwart van alle consumentenbestedingen van online verkochte producten en diensten in Nederland realiseert, helpt om deze doelstellingen te realiseren.”

In totaal heeft Thuiswinkel.org in 2013 afscheid genomen van 186 leden, bijna een derde minder dan in 2012. Hiervan stopten 69 leden met de bedrijfsactiviteiten en werden 28 leden overgenomen. Veertien webwinkels gingen failliet. De organisatie nam zelf van 34 webwinkels afscheid, omdat zij niet voldeden aan de wettelijke eisen op het gebied van koop op afstand, veiligheid of financiën. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!