'Bitcoin kan retailer duizenden euro's besparen'

Webwinkeliers die bitcoinbetalingen accepteren, kunnen drie tot vijf procent per order besparen. De fee voor het betaalsysteem ligt namelijk lager dan bij andere betaalmethoden, omdat er ‘geen vertrouwen nodig is van een derde partij’. "Daarmee kunnen retailers in potentie duizenden euro's besparen." Dat stelt Charlie Shrem, oprichter en vicevoorzitter van de Bitcoin Foundation, op de Webwinkel Vakdagen.

De wereldwijde acceptatie van de virtuele munteenheid groeit, constateert hij. “In een liberaal land als Nederland staan mensen open voor de bitcoin.” Hij wijst daarbij op de acceptatie van bitcoinbetalingen door Thuisbezorgd.nl, dat sinds november gebruikmaakt van betalingsverwerker BitPay.

Webwinkeliers die bitcoinbetalingen willen accepteren kunnen bij verwerkers als BitPay een account creëren, waarbij ze hun regulier bankaccount opgeven. Wanneer een consument via de plugin van de betalingsverwerker afrekent, wordt het bedrag direct omgerekend naar de gewenste valuta en minus de fee op de rekening van de verkoper bijgeschreven. “Het enige risico voor de winkelier is dat de betalingsverwerker failliet gaat”, stelt Shrem.

Retailers hoeven volgens hem niet bang te zijn om ter verantwoording geroepen te worden over de herkomst van de bitcoin. Omdat de munt niet wordt gecontroleerd door de overheid, zou het een vrijhaven voor zwart geld en criminaliteit vormen. “De bitcoin is volledig transparant”, verklaart Shrem zijn standpunt. “De afkomst van elke bitcoin is te traceren.”

Eerder: Thuisbezorgd.nl accepteert bitcoins

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!