'Spaanse e-commerce maakt opmars'

E-commerce in Spanje is bezig aan een opmars. In het eerste kwartaal van 2013 groeide de markt volgens de Comisión del Mercado de las Telecomunicaciones met 15,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat komt neer op een totale online omzet van 2,9 miljard euro en 43 miljoen online bestellingen.

De sector groeit volgens onderzoeksbureau Forrester tot 2017 met ongeveer achttien procent per jaar. Ook het consumentenvertrouwen in online aankopen en betalen groeit. De internetpenetratie ligt nu op circa 68 procent, nog fors lager dan de ruim negentig procent in Nederland. 

Voor webwinkeliers biedt deze ontwikkeling volgens Ecommerce Managers veel kansen. Doordat de markt nog niet zo verzadigd is, is er nog genoeg ruimte om producten of diensten online aan te bieden, met relatief weinig concurrentie, aldus de exploitant van Spaanse webshops. 

In 2013 shopte ruim een kwart van de totale bevolking online. 15,1 procent van alle online verkopen werd gedaan via een smartphone of tablet. Vooral Spaanse mannen (56 procent) shoppen online, tegenover 44 procent van de vrouwen. Een ruime meerderheid (58 procent) van de online shoppers is tussen de 24 en 44 jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!