'Lidl-restaurant' stopt samenwerking met Lidl

Het nieuwe Haagse budgetrestaurant Dill moet noodgedwongen op zoek naar een andere leverancier dan Lidl. Lidl maakt het ondernemer Ad Sedubun namelijk onmogelijk om inkopen te doen, schrijft het AD Haagsche Courant. Het hoofdkantoor zou zijn afspraak met een bedrijfsleider van Lidl in Oestgeest hebben teruggedraaid.

Sedubun had met de bedrijfsleider afgesproken dat hij op dinsdag een bestelling voor de hele week in het magazijn kwam ophalen. Nu moet hij echter met volle winkelkarren in de rij bij de kassa aansluiten. “Dat gaat gewoon niet, dus laat dan maar zitten”, reageert de ondernemer.

Sedubun zou op 1 februari in de hofdstad zijn eerste ‘Lidl-restaurant’ openen, waar alleen gerechten worden geserveerd die zijn bereid met Lidl-producten. Lidl liet eerder al weten zijn verrichtingen kritisch te volgen. Zo tolereert de supermarktketen geen inbreuk op zijn merkrecht. De suggestie dat de discounter het gebruik van de merknaam Dill –wat een anagram is voor Lidl – zou hebben ‘verboden’, is volgens een woordvoerder onjuist.

Sedubun zoekt nu een alternatieve leverancier voor zijn restaurant. Zo is Albert Heijn een optie, geeft hij aan. Prijzen van de gerechten zullen volgens hem niet stijgen, maar de naam staat wel ter discussie. “Misschien gaat er een groot rood kruis door Dill en wordt het Appie. Of Ladi.”

Eerder: Eerste ‘Lidl-restaurant’ opent deuren

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!