IKEA noteert lichte winstgroei

IKEA heeft in het boekjaar 2013 wereldwijd 3,3 miljard euro winst gemaakt. Eerder werd al bekend dat de omzet is gegroeid naar 27,9 miljard euro. In beide gevallen bedraagt de groei 3,1 procent. Dat heeft de meubelketen dinsdag bekendgemaakt.

De marktomstandigheden zijn het afgelopen jaar verbeterd, constateert president en ceo Peter Agnefjäll. “We zien dat de consumentenbestedingen in veel landen toenemen.” De sterkste groei vond plaats in China, Rusland en de Verenigde Staten.

Hoewel er volgens hem nog sprake is van een uitdagende economische situatie, dienen positieve signalen zich aan. “Belangrijke markten zoals de VS doen weer helemaal mee en ook in Europa zien we tekenen van herstel”, zegt Agnefjäll. Zo ziet hij ook in Zuid-Europa een toename van de aankoopbereidheid onder consumenten.

IKEA wil in 2020 vijftig miljard euro omzet realiseren. Vooral opkomende markten als China moeten volgens de ceo bijdragen aan de toekomstige groei. “Onze ogen blijven gericht op de lange termijn”, aldus Agnefjäll.

Eerder: IKEA realiseert 3,1 procent omzetgroei

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!