Meeste Duthler-winkels worden HoutBrox

De kledingwinkels van Duthler maken grotendeels plaats voor een nieuwe formule van HoutBrox. Inmiddels zijn zes vestigingen omgebouwd naar het nieuwe winkelconcept, terwijl dit jaar nog eens tien vestigingen op de planning staan. Dat laat directeur Peter Seemann van moederconcern Brova Groep weten aan RetailNews.

De Brova Groep heeft vorig jaar in Apeldoorn en Deventer proefgedraaid met een nieuw concept van HoutBrox, waarbij zijn A-merken zijn samengevoegd met de private labels die bij Duthler verkrijgbaar zijn. “Deze winkels, met een compleet andere look and feel, zetten zo’n dertig procent meer omzet om”, zegt Seemann. Ook de vier winkels, waar het nieuwe concept vervolgens naar is uitgerold, zetten volgens hem substantieel meer omzet om.

Behalve de tien vestigingen die op de planning staan, bekijkt Seemann de mogelijkheden om ook de laatste Duthler-winkels om te bouwen. Zo staat het kledingwarenhuis van Duthler in Veghel op de nominatie om een HoutBrox te worden. “Alleen de vestiging in Varsseveld, waar we zijn geboren, blijft sowieso een Duthler”, zegt Seemann.

De directeur laat verder weten dat de Brova Groep, dat eveneens de formule Purdey voert, zo goed als klaar is met de reorganisatie die vorig jaar werd aangekondigd. Daarvoor is in overleg met de vakbonden een sociaal plan opgesteld, waarna een aantal functies zijn verdwenen, stelt Seemann. “We kijken nu weer vol vertrouwen naar de toekomst.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!