NS Stations rolt contactloos betalen uit

Alle winkels van NS Stations bieden klanten vanaf april de mogelijkheid om contactloos te betalen. De retailer plaatst daarvoor terminals bij duizend kassa’s van zijn 384 vestigingen. Dat laat NS-manager Dirk-Jan de Haan weten aan De Telegraaf.

NS Stations exploiteert twintig formules, waaronder De Broodzaak, Kiosk en Julia’s. De nieuwe betaalmethode moet klanten daar een tijdwinst van zeven seconden ten opzichte van pinnen en zestien seconden ten opzichte van een cashbetaling opleveren, stelt De Haan. Daarmee wil hij met name de reiziger met haast tegemoet komen. “Die hoeft minder handelingen te verrichten bij het afrekenen aan de kassa.” Klanten hoeven alleen nog een telefoon of bankpas met NFC-chip langs de betaalterminal te zwaaien.

ING heeft inmiddels drie miljoen passen uitgegeven waarmee contactloos betaald kan worden, ABN AMRO 350 duizend. Rabobank zet op zijn beurt in op de mobiele telefoon als middel om contactloos te betalen. De drie banken stellen dat de consumenten die het afgelopen jaar deelnamen aan een proef met deze vorm van betalen in Leiden daar zeer positief over waren. Ze starten daarom nog dit jaar met een groot offensief om contactloos betalen verder uit te rollen in Nederland.

Eerder: Retailjaar 2013: Contactloos betalen

Bron: De Telegraaf

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!