DEEN haalt vlees uit de schappen

Supermarktketen DEEN heeft uit voorzorg drie vleesproducten uit de winkelschappen gehaald. Via een recall zijn biologische hamburgers, tartaar en rundergehakt uit alle filialen teruggeroepen. Dat meldt DEEN naar aanleiding van het bericht dat er paardenvlees aangetroffen is in het rundvlees van leverancier Van Hattem.

DEEN benadrukt daarbij dat het om een verdenking gaat. Door de vleesproducten uit de schappen te halen, is de supermarktketen er in ieder geval zeker van dat het vlees van de leverancier niet in de supermarkten ligt. DEEN wacht op dit moment verder onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) af.

De NVWA heeft ruim 690 ton vlees van het slachthuis laten blokkeren, omdat het in vier partijen rundvleessnippers paardenvlees vond. Dat is volgens juridisch veterinair adviseur Frank Peters logisch, omdat ook op het etiket vermeld stond dat er twintig procent paard in zat. “Het zou gekker zijn als er geen paard in zat”, zegt hij in De Gelderlander.

Peters stelt daarnaast dat de NVWA voor zijn beurt heeft gesproken, omdat het slachthuis tot 3 februari de tijd had om de inkoopadministratie op orde te brengen. Pas daarna kan volgens hem een conclusie getrokken worden.

Eerder: Opnieuw paardenvlees in rundvlees aangetroffen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!