‘Vier toekomstscenario’s Polare op tafel’

In de gesprekken over de toekomst van Polare is een doorbraak bereikt. Dat meldt De Financiële Telegraaf op basis van bronnen rond de gesprekken. Op dit moment zouden vier toekomstscenario’s voor de boekwinkelketen besproken worden.

In de zoektocht naar oplossingen voor achterstallige leningen zou een keerpunt zijn bereikt. Ook zouden de leveringsvoorwaarden voor de boekwinkelketen vanuit CB worden aangepast. Die worden gelijkgesteld aan die van bol.com. Bol.com krijgt pas een factuur als een boek bij de webwinkel wordt besteld.

De problemen van Polare zijn 'bijna opgelost', zegt ook Cor Molenaar, commissaris bij de winkelketen, tegen NUzakelijk. Een faillissement is volgens hem niet aan de orde. Begin volgende week wordt meer bekendgemaakt. "Dan vertellen wij wat er aan de hand was en hoe we dat hebben opgelost."

Polare sloot begin deze week tijdelijk zijn twintig Nederlandse vestigingen en webshop. De boekwinkelketen heeft volgens directeur Jan van de Wouw een financiering van circa drie miljoen euro nodig om het voortbestaan veilig te stellen. Investeerder ProCures wil uit Polare stappen en is daarvoor in onderhandeling met andere boekhandelbedrijven.

Eerder:
Polare sluit Nederlandse winkels
ProCures wil af van Polare

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!