‘Tijdelijke sluiting Polare onzinnig’

De winkelsluiting van Polare zal een bankroet versnellen. Dat zegt curator Louis Deterink tegen NUzakelijk. “Wat Polare doet, is echt onzinnig”, aldus Deterink. “Je moet namelijk je personeel gewoon doorbetalen.” Op deze manier wordt volgens hem een faillissement versneld. Polare sloot begin vorige week tijdelijk zijn twintig Nederlandse vestigingen en webshop.

Polare had daarnaast beter voor een pre-packregeling kunnen kiezen, waarbij in stilte wordt toegewerkt naar een doorstart. “Op die manier is het faillissement van zo kort mogelijke duur. Zo voorkom je kapitaalschade”, aldus Deterink.

De problemen van Polare zijn 'bijna opgelost', zei Cor Molenaar, commissaris bij de winkelketen, eerder. Een faillissement is volgens hem niet aan de orde. Begin deze week wordt meer bekendgemaakt. "Dan vertellen wij wat er aan de hand was en hoe we dat hebben opgelost."

De boekwinkelketen heeft volgens directeur Jan van de Wouw een financiering van circa drie miljoen euro nodig om het voortbestaan veilig te stellen. Investeerder ProCures wil uit Polare stappen en is daarvoor in onderhandeling met andere boekhandelbedrijven.

Eerder:
‘Vier toekomstscenario’s Polare op tafel’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!