De Buren checkt leeftijd webshoppers op afstand

De Buren gaat zijn onbemande afhaalpunten uitrusten met een controlesysteem om de online verkoop van leeftijdsgebonden producten te reguleren. Het afhaalcentrum werkt daarvoor samen met leeftijdscontrolesysteem Ageviewers. “De inbouw van de benodigde software in de kluizen is naar verwachting binnen twee maanden klaar”, zegt directeur Robin Dragstra van de Buren tegen RetailNews.

Een supermarktmedewerker die een leeftijdsgebonden product zoals alcohol in de online bestelling aantreft, reserveert in het afhaalpunt een kluis die is uitgerust met de software. Als de consument zijn boodschappen afhaalt, kijkt hij in een camera die geïntegreerd is op een scherm op de kluis. Een centralist van Ageviewers bepaalt via de live-verbinding op afstand of de klant meerderjarig is. “Bij twijfel wordt de klant gevraagd zijn rijbewijs of identificatiebewijs op een glasplaat te leggen, waarna de leeftijd gescand wordt”, aldus Dragstra. “Mocht het misgaan en de supermarkt een boete krijgen, is die voor rekening van Ageviewers.” De centralist controleert alleen de leeftijd en heeft geen inzage in de boodschappen.

Het leeftijdscontrolesysteem Ageviewers wordt al ingezet bij de Superrr-vestigingen, waar de dienst middels camera’s in plaats van de caissières de leeftijd bij het kopen van alcohol en tabak controleert. De Buren exploiteert onbemande afhaalpunten en –centra in ons land en verwacht medio 2014 over landelijke dekking te beschikken. De onderneming werkt samen met onder meer Albert Heijn, PLUS en Spar.

Eerder:
'Haal leeftijdscontrole weg bij caissière'

Bron: RetailNews

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!