Winkelverkopen EU vallen terug

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie zijn in december met 0,8 procent gedaald ten opzichte van november. In de eurozone valt de daling met 1,6 procent nog hoger uit. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde volumecijfers van statistiekbureau Eurostat. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden. In november noteerden zowel de EU als eurozone nog een volumestijging.

De foodsector in de EU zag het verkoopvolume in december met een 0,7 procent afnemen. De non-foodsector noteerde met 0,9 procent een nog grotere volumedaling. In de eurozone liggen deze percentages op respectievelijk 1,4 procent en 1,8 procent.

De grootste stijging werd gemeten in het Verenigd Koninkrijk, waar de verkopen met 2,6 procent toenamen. Malta en Ierland noteerden een groei van respectievelijk twee en 1,4 procent. In Portugal (min 5,8 procent), Spanje (min 3,6 procent) en Duitsland (min 2,5 procent) gingen de verkopen het hardst onderuit. De volumecijfers van Nederland zijn vertrouwelijk.

Vergeleken met december 2012 stegen de detailhandelsverkopen in de EU met een 0,1 procent, maar noteerde de eurozone een daling van een procent.

Eerder:
Winkelverkopen EU weer in de plus

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!