Verkoop Ahold Slowakije goedgekeurd

De Slowaakse mededingsautoriteit heeft de verkoop van de activiteiten van Ahold in Slowakije goedgekeurd. De 24 vestigingen van de formules Albert en Hypernova komen daarmee in handen van supermarktconcern Condorum.

Condorum beschikt in Slowakije al over negentig vestigingen onder de naam Terno en Moja Samoška. Omdat deze winkelketens vergelijkbaar zijn met Albert en Hypernova, heeft mededingsautoriteit PMÚ getoetst in hoeverre de verkoop de concurrentie op de markt zou schaden. Hoewel de activiteiten van de vier formules in drie steden overlappen, houden consumenten volgens PMÚ voldoende andere opties om te winkelen over.

Ahold liet in november vorig jaar weten overeenstemming bereikt te hebben over de verkoop van zijn activiteiten in Slowakije. De winkels behaalden in 2012 een omzet van ongeveer 159 miljoen euro. Door uit Slowakije te vertrekken kan Ahold zich naar eigen zeggen toeleggen op het verbeteren van de Tsjechische activiteiten. Daar heeft het retailconcern bijna driehonderd vestigingen, die in 2012 goed waren voor 1,76 miljard euro netto-omzet.

De formules Albert en Hypernova blijven voorlopig nog zichtbaar in Slowakije. In de eerste helft van dit jaar wordt gestart met het ombouwen van vier Albert-winkels.

Eerder: Moeizaam kwartaal Ahold, exit Slowakije

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!