CB: Risico redding Polare te groot

Het financiële risico van het reddingsplan van Polare was naar eigen zeggen te groot voor leverancier CB. Er was volgens het voormalige Centraal Boekhuis niet genoeg zekerheid voor een gezonde toekomst, terwijl ook de pijn niet op een redelijke wijze verdeeld zou worden. Dat laat het CB maandag weten in een reactie op de geplande surseanceaanvraag van Polare.

De boekwinkelketen heeft CB gevraagd een miljoenenschuld af te schrijven. Uit een financiële analyse concludeerde de logistiek dienstverlener echter dat het geen vertrouwen kon hebben ‘in de toekomstige betalingen en aflossingen door Polare’. CB stelt dat het financiële risico daarmee richting de toekomst voor de gehele sector te groot was. ‘Daarnaast hebben verschillende uitgevers, zowel groot als klein, ons laten weten de leveringen aan Polare niet te willen hervatten’, luidt de verklaring.

Polare-commissaris Cor Molenaar stelt dat er sprake is van een vooropgezet plan om Polare ten onder te laten gaan. Hij wijst er in het NRC Handelsblad op dat CB een week voordat Polare moest betalen de stekker eruit trok. “Vervolgens zoeken ze de publiciteit om de positie van Polare onmogelijk te maken.” Zonder de ‘rugzak aan schulden van Selexyz’ is de winkelketen volgens hem volstrekt gezond. “Toch zeggen ze hun vertrouwen op”, reageert Molenaar. “We onderhandelden in een doodlopende straat.”

CB laat weten de verschillende beschuldigingen van Polare te verwerpen. De leverancier laat weten belang te hebben bij een zo groot en breed mogelijk afzetkanaal, maar wijst op de ‘aanzienlijke betalingsachterstand’ van Polare bij CB. ‘Wij vinden het dan ook spijtig dat het Polare niet gelukt is om tot een oplossing te komen die aan de positie van alle betrokken partijen recht doet’, aldus het CB.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!