Banken schieten Macintosh te hulp

Macintosh Retail Group is vorig jaar niet binnen de bankconvenanten gebleven. Zo is het bedrijfsresultaat niet drie keer groter dan de rentelasten, zoals met de banken was afgesproken. Dat blijkt uit het handelsbericht dat het moederconcern van onder meer Scapino, Invito en Kwantum maandag uitbracht.

Macintosh heeft om de tafel gezeten met ING, ABN AMRO, Rabobank en BNP/Fortis om nieuwe afspraken te maken. Daarbij is besloten dat Macintosh geen gevolgen ondervindt van het schenden van bankafspraken, maar dat deze zogenoemde interest coverage ratio eind juni wel minstens 4,5 moet zijn. Dit is echter niet meer gebaseerd op het bedrijfsresultaat (ebit), maar op het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (ebitda). Na juni van dit jaar moet het ebitda minstens vijf keer groter zijn dan de rentelasten. Verder is afgesproken dat de schuld kleiner moet zijn dan vierenhalf keer de ebitda, waar nu nog een ratio van drie geldt.

Het retailconcern maakt verder bekend dat er over 2013 geen dividend wordt uitgekeerd. Daarnaast start Macintosh de komende maanden met de voorbereidingen van de herfinanciering van de organisatie, omdat de huidige kredietlijn van maximaal 160 miljoen euro in september volgend jaar afloopt.

Macintosh liet maandag eveneens weten dat de omzetkrimp in het vierde kwartaal lager uitviel dan in de eerste negen maanden van het boekjaar. In totaal daalde de omzet over 2013 met acht procent naar 822,1 miljoen euro.

Eerder:
Omzetkrimp Macintosh valt lager uit

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!