Siebel heropent twaalf winkels

Twaalf van de 36 vestigingen van Siebel Juweliers openen vandaag tijdelijk hun deuren. De heropening tot 1 maart dient als 'goede opmaat' naar een doorstart, stelt curator Marinus Pannevis tegenover RetailNews.

De twaalf winkels zitten verspreid door heel Nederland en bieden klanten weer de mogelijkheid producten bij de juweliersketen te kopen. “De vestigingen zijn niet per se de beste winkels, maar zijn gekozen voor een regionale dekking”, zegt de curator. Belangrijk is volgens hem namelijk dat klanten daar hun reparatieartikelen en trouwringen kunnen afhalen en tevens hun cadeaukaarten weer kunnen besteden. “In totaal staat er voor drie ton aan cadeaukaarten uit.”

De heropening houdt volgens hem geen direct verband met een doorstart van de juweliersketen. “We hebben de mensen, winkels en klanten, dus waarom zouden we dan niet gaan verkopen?”, verklaart hij de stap. Hij hoopt dat de heropening potentiële kopers stimuleert een bod uit te brengen. “De deadline van de eerste biedingstermijn loopt tot vrijdag zes uur.” Uit de overnamekandidaten wordt volgens hem een paar partijen geselecteerd, waarmee ‘serieus wordt doorgepraat’.

Siebel Juweliers werd net als groothandel en zusterbedrijf Aurum vorige maand failliet verklaard. De schuld van de twee ondernemingen bedroeg respectievelijk zestien en twaalf miljoen euro. 35 tot veertig partijen hebben volgens Pannevis interesse getoond in de ondernemingen. “De doorstart is een unieke kans om opnieuw te beginnen”, stelt hij. Geïnteresseerden kunnen volgens hem aanwijzen met welke mensen en spullen zij een doorstart willen realiseren. ”Hoewel we hopen dat uiteindelijk alle 36 vestigingen openblijven, zie je vaker bij faillissementen dat alleen de betere filialen overblijven.” Op 1 maart hoopt de curator de gesprekken over een doorstart te hebben afgerond.

Eerder: Curator: Siebel staat voor doorstart

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!